Over mij

Een introductie

De persoon achter Studio Sidekick ben ik, Eline Veraa. Op dit moment ben ik 33 en woon ik in een camper met mijn gezin terwijl we door Europa reizen. Niet voor niks ben ik op zoek naar ondernemers die het een uitkomst vinden om met een Virtual Analist of Assistant te werken. Maar voordat ik met je samenwerk vanuit een idyllisch plekje in Portugal, zal ik je wat uitgebreider vertellen over mijn achtergrond. Ik vind het namelijk belangrijk dat je een goed beeld van mij krijgt. Als ik zelf met iemand zou gaan samenwerken, zou ik het fijn vinden hem of haar al een beetje te kennen om zo in te kunnen schatten of we een goede match zijn of niet.

Opleiding

Heb ik er altijd van gedroomd om een Data Analist te zijn? (even buiten beschouwing gelaten dat er nog geen internet was toen ik klein was..) Nee, ik wist namelijk nooit wat ik wilde doen in een professionele omgeving. Hetgeen dat ik belangrijk vond is dat ik mensen kon helpen en dat ik achter de visie en werkwijze van het bedrijf kon staan. Om mijn opties open te houden startte ik daarom aan een opleiding Vrijetijdsmanagement aan de NHTV University of Applied Science. Hier kon ik mijn fantasie de vrije loop laten als we een concept moesten verzinnen voor bijvoorbeeld een nieuwe attractie in de Efteling, maar leerde ik ook de eerste kneepjes van marketing en ondernemen. Ik bleef een beetje hangen in de themepark sfeer aangezien ik voor mijn stage naar Orlando, Florida afreisde om daar alle gasten van een ‘magical day’ te voorzien in Disneyworld. Hiervoor zette ik mijn volleybal carrière graag op een lager pitje. Ik ben het dus gewend om in teamverband te spelen, discipline en doorzettingsvermogen te tonen. Vaak werd ik beschreven als de stille kracht in het team, degene die rust uitstraalde en (het zal je niet verbazen) anderen probeerde te helpen haar niveau te halen.

Persoonlijk

Mijn voelsprieten heb ik dus altijd uitstaan (of moet ik eigenlijk zeggen aanstaan?), waardoor ik een groot empathisch vermogen heb. Praten over koetjes en kalfjes is niet echt mijn ding. Liever heb ik een goed gesprek, waar we de diepte in kunnen gaan maar ook flink kunnen lachen. Ik ben een goede luisteraar en houd je zodoende ook weleens een spiegel voor, zodat we kunnen groeien en ontwikkelen. Sowieso houdt zelfkennis en ontwikkeling me erg bezig. Ik hou ervan om boeken te lezen over gezondheid, psychologie en spiritualiteit. Hieruit vloeit voort dat ik een gezonde en minimalistische leefstijl nastreef en veel tijd in de natuur wil doorbrengen.

Werkervaring

Nog steeds kan ik genieten van een lekker fanatiek potje beachvolleybal, maar niet meer op het niveau van toen. Ik kreeg het na mijn studie niet voor elkaar om het volleyballen te combineren met een carrière als data analist. Toen bleek eigenlijk al dat een rol als sidekick erg goed bij mij past. Destijds heb ik samen met de head of digital voor Philips Benelux het digitale landschap op de kaart gezet. Ik gaf hem de handvatten om verder te bouwen, creëerde dashboards en zorgde ervoor dat data goed in de systemen kwam. Ook zette ik de eerste KPI’s en doelen voor onze digital touchpoints en samen zorgden we ervoor dat het MT niet meer om ons heen kon. In de meer dan 7 jaar die ik voor Philips heb gewerkt heb ik kennis en ervaring opgedaan op velen gebieden. Een greep hieruit is bijvoorbeeld het implementeren van nieuwe tools, het maken van strategische plannen en het verbeteren van processen naast mijn dagelijkse werkzaamheden als data analist. Nadat ik bevallen was van mijn oudste zoon merkte ik dat ik flexibeler wilde zijn en dat ik in een kleinere organisatie werkzaam zou willen zijn. Daar zijn de lijnen korter, de teams kleiner en impact groter is. En zo nam ik afscheid van een team van 20 mensen, die al scrummend en in het midden van een agile transitie doorgingen met wat ik was gestart.

Genoeg over mij, laten we het over jou hebben!

Ik denk dat je op deze manier wel een idee hebt gekregen van mij en mijn achtergrond, al heb ik nog genoeg ideeën en dromen die ik zou kunnen delen. Maar eerst zou ik jóu eens beter willen leren kennen. Ben jij die ondernemer of organisatie die een sidekick zou kunnen gebruiken en ben jij iemand met hart voor je zaak en voor je omgeving? Neem dan snel contact op. Ik kijk er in ieder geval naar uit!